INBJUDAN TILL NORDISKT FORUM FÖR KULTUR OCH VETENSKAP VECKORNA 43 OCH 44, 2024

På Drakamöllan, en gammal skånegård på Österlen i södra Sverige, har vi skapat en nordisk mötesplats för forskare, konstnärer, journalister, musiker och andra opinionsbildare. Vår vision är att stärka de historiska banden mellan de nordiska länderna och skapa nya kontaktytor och plattformar över gränserna in i framtiden.

En Forumvecka är som att höra änglarna sjunga, skriver en av deltagarna i gästboken.

Nu bjuder vi in till höstens forumveckor där vi har åtta platser att erbjuda vardera veckan. Sedan starten har vi välkomnat drygt 100 stipendiater. Läs mer om vårt forum på nordisktforum.com

Drakamöllan en gård fylld av kreativ energi

Gårdens rika historia gör att kreativiteten finns i väggarna. Under de här veckorna upplåter vi hela gården till deltagarna. Alla stipendiater har tillgång till eget rum med dusch och toalett och en arbetsplats antingen i det egna rummet eller i ett gemensamt utrymme.

Gemensamma måltider – en viktig del av vistelsen

Under vistelsen erbjuds helpension. Varje dag samlas alla kring ett stort bord i matsalen för att njuta av Drakamöllans lantfrukost, lunch och middag. Inte minst middagen är tänkt som ett forum och en mötesplats där man utbyter tankar och idéer.

Omgivande naturreservat – laddar batterierna

Utanför dörren väntar ett fantastiskt landskap där man kan vandra i timmar över hedar och i bokskogar. Här finns många väl utmärkta leder, lika tillgängliga alla årstider. Det är oftast här som de stora idéerna föds.

Fyll i nedanstående formulär för att ansöka om stipendium

Det går att ansöka om en vistelse under en eller två veckor. Ett stipendium för en veckas vistelse motsvarar under 2024 ett värde av 12 000 SEK.

Några av platserna är i första hand reserverade för sökande med egen finansiering från fonder, stiftelser och liknande institutioner.

Urvalet av deltagare sker i samverkan med vårt Advisory Board och föreningen Drakamöllans Vänner för Kultur och Vetenskap. I urvalet prioriteras spridningen mellan män och kvinnor, olika discipliner, nationaliteter samt ålder.

Välkommen att kontakta Ingalill Thorsell för ytterligare information via forum@drakamollan.com eller telefon +46705409213.

Sista ansökningsdag 2024-09-15.

Vi ser fram emot din ansökan.

Namn(Obligatoriskt)
Välj längd på vistelse(Obligatoriskt)